Om oss

Let friendship continue!

Har du just lämnat Ladies Circle, eller är på väg att lämna?
Eller är det längesen du lämnade, men känner att du saknar gemenskapen och vill verka utanför bara det lokala.
Vill du fortsätta den gemenskap och vänskap som du haft i LC och Vill fortsätta med ett nationellt och internationellt nätverkande?
Då är tangent rätt för dig!
kontakta vice riksordförande på vro@tangentsverige.org så hjälper hon er!

Tangent Sverige är en nationell organisation som bildades 1996 och är en naturlig fortsättning för dig som tidigare varit medlem i Ladies Circle eller har gått för 10 års regeln. 

Vi bygger vidare på LC:s motto ”Friendship and service”
och vårt motto är ”Let friendship continue”.

Medlemmar i Tangent är tidigare medlemmar från Ladies Circle som vill fortsätta nätverka, bygga vänskap och bidra till välgörenhet på olika sätt. Du väljer själv på vilken nivå du vill lägga ditt engagemang.

Du kan antingen vara enskild medlem i Tangent Sverige eller välja att gå med i någon av våra lokala klubbar. För att starta upp en lokal klubb behöver man vara minst tre stycken betalande medlemmar till Tangent Sverige och ha en kontaktperson för att kunna starta en ny klubb. Hör av dig till vro@tangentsverige.org så lotsar hon dig vidare.

496 medlemmar och 43 Tangentklubbar

Tangent Sverige har, precis som LC, en huvudstyrelse. Den väljs av medlemmarna på riksmötet. Riksmötet (RM) sker i Sverige Side by side med Ladies Circle, Round Table och Old Tablers.

Vi har även ett ”half year meeting” (HYM) under hösten där alla medlemmar bjuds in till ett nationellt halvårsmöte. HYM är en helg vi tillbringar Side by side med Old Tablers. Mötet besöks ofta av många internationella gäster, alltså medlemmar från Tangent International och Old Tablers (Ex-tablers, Club 41) medlemmar.

Som betalande medlem i Tangent Sverige har du givetvis en stående inbjudan till de aktiviteter vi arrangerar. Det kommer ut ett nyhetsbrev regelbundet och du skapar en inloggning till Tangent World där du kan ta del av vårt nätverk samt vad som händer i organisationen, se kommande möten på olika håll i landet, samt att du får tillgång till vår fb-grupp Tangent Sverige – Members Only.

Vi har ett gott samarbete med våra syskonorganisationer OT, LC & RT, vilket leder till gemensamma aktiviteter. Speciellt med vår systerförening LC där vi har ett samarbetsavtal som ses över varje år för att systematiskt utveckla våra organisationer.

Tangent är representerade i många Ladies Circles 41 Internationella länder. Tangent Club Internationeel (TCI) bildades på Riksmötet i Korsör Danmark i maj 2014.

Om det inte finns en klubb nära dig så kan du med fördel ansluta dig till TS999 om du vill hänga kvar i gemenskapen.

Varmt välkommen till Tangent Sverige!

Är du nyfiken på vår shop?

Produkter till försäljning har vi absolut. För att hitta vilka produkter loggar du in i Tangent World och tittar i fotoalbumet.